Akció!

Hatalmas várkastély, pazar kincsek, titkos katakombák! Fedezd fel te is Vöröskő várát és Nagyszombatot! Buszos kirándulás 1 fő részére!

9.990Ft 6.990Ft

 

A kupon beváltható: 2019. október 31-ig

Az utazás időpontja: 2019. november 2.

További információk

Ár szerint

5.000-10.000 Ft

Életkor

6-14 éves korig, 14-18 éves korig

Hely

Külföld

A kupon tartalma

  • autóbuszos utazás
  • részvételi díj
  • szervezési díj.

Beváltás

 

A kupon beváltható: 2019. október 31-ig
Egy vásárló bármennyi kupont vásárolhat saját részre vagy ajándékba.

Utazás időpontja:

  • 2019. november 2.
  • Minden kirándulásra a még szabad helyek foglalhatók – ha megvásároltad a kuponodat 48 órán belül jelentkezz be, hogy le ne maradj a kiválasztott kirándulásról!
  • A helyedet lefoglalni a Neoline munkatársainál a kalandozas@t-online.hu e-mail címen tudod!

Részletes információk

 

Utazás: autóbusszal
Találkozás: 06:00 órakor a Blaha Lujza téren
Indulás: 06:30 órakor

 

Külön fizetendő díjak:

  • Fix ülőhely: 1.000 Ft/fő (opcionális)
  • Biztosítás: 450 Ft/fő (opcionális)
  • Adminisztrációs díj: 1.000 Ft/fő ( az utazási irodában kötelezően fizetendő)
  • Vár látogatás (belépő): 3-6 éves korig: 1€, 6-18 éves korig: 3,50 €, 18 éves kor felett: 7 €

 

Program

Első megállónk Vöröskő vára.

Kedvező fekvésének és egyedülálló gyűjteményének köszönhetően Szlovákia leglátogatottabb várai közé tartozik. A hatalmas erődítmény eredetileg királyi vár volt, melynek történelme összekapcsolódik a Pálffy család történetével. Gazdagon díszített külső és belső terei miatt gyakran volt helyszíne filmforgatásoknak is. A Kis-Kárpátokra nyíló panorámájával egy igazi kilátóhely és persze mesés hangulatot varázsol a gyönyörű ősi hársfasor is, amely a vár bejárati kapujához vezet. Páratlan gyűjteményt és izgalmas, időnként akár még pikáns történeteket is hallhatunk a történelmi időkről.

A vár alatt húzódik Európa legnagyobb, gigantikus pincerendszere is, amelyet még a Fugger család építtetett hatalmas vagyona számára.
Megtekintjük a hihetetlen mélységű vár kutat és felfedezzük azt a vörös követ is, melyre a vár épült és melyről Vöröskő a nevét kapta.
A vár látogatás körülbelül 75 perc.
Belépő: felnőtt: 7-€, 6-18 éves: 3,50-€, 3-6 éves: 1-€.

Várlátogatásunk után továbbmegyünk és felkeressük, Nagyszombatot.
Legrégebbi szabad királyi város volt a mai Szlovákia területén. A város ezen kívül több évszázadon keresztül Magyarország fő egyházi központja is volt. Nagyszombat ma a Pozsony és Nyitra között elterülő, dinamikusan fejlődő régió központja. A Felvidék Rómájának is nevezik, mivel a török uralom alatt az esztergomi érsek székhelye volt. Mesteri alkotásnak számít a Keresztelő Szent Jánosról elnevezett egyetemi templom is, melyet a Spazzio testvérek építettek a 17. században. Az építményt a római Il Gesu mintájára készítették, így jött létre a Felvidék legnagyobb temploma. Kiemelkedő épülete a 14. századból származó kéttornyú római katolikus Szt. Miklós templom. Egy háromhajós bazilika, késő gótikus stílusban épült ún. dunántúli stílusban. Az építmény 60 m hosszú, 31 m széles, főhajója 18 m magas, presbitériumával kelet felé irányul. Városnézésünk után kis szabadidő majd indulunk vissza Budapestre.
Várható visszaérkezés 20-21 óra között.

Partner

 

Partnerünk: a Neoline Utazási Iroda

cím: 1074 Budapest, Síp u 4.

web: http://kalandozastravel.hu